2016. szeptember 27., kedd

Nem vagyok képben egyáltalán

Olvastam az imént egy hirdetést, ami műszempilla-építést ajánlott. Annyira hihetetlennek tűnt az ajánlat, hogy menten utána is néztem, mit próbálnak eladni nekem. Íme a hirdetés, teljes szöveghűséggel (félkövér kiemelés tőlem).

"Szálankénti szempilla építés a legújjabb technikákkal 1D-től 10D-ig. Ugyan itt elsajátítható képzések."

Most kivételesen nem a nyelvtani dolgok ragadták meg a figyelmemet, hanem a számok. Be kell vallanom, sose voltam egy nagyágyú fizikából. Azonban szerény ismereteim alapján egy műszempillának az 1D túlságosan kevésnek tűnt, mondhatni teljesen felesleges anyagi befektetésnek, a 10D viszont valami megfoghatatlan, az anyagi világon és az egész tér-idő kontinuumon messze túlmutató iszonyat lehet. De azt is vállalom, hogy annyira nem vagyok tisztában a szépségipar pillanatnyi újdonságaival, hogy teljesen lebőgetem magam világ csúfjára. Mert nekem az életemben nem volt még műszempillám, se szálanként, se csomónként (tincsenként?) felrakott, úgyhogy lehet, hogy emiatt nem vagyok képben egyáltalán.

Mi is lehet az az 1D-s műszempilla? Valami szprével (spray-vel?) lefújják a vállalkozó kedvű hölgy pilláit? Vagy bepöttyözik? Mert ha már egy mezei szempillaspirállal kikeni az ember, akkor is minimum 2 dimenzióban növekszik a szemszőrzete. Szerintem.

Ez a 10D viszont annyira felizgatta a fantáziámat, hogy nem szégyelltem több tudományos honlapot is felkeresni dimenziókra vadászva. Tulajdonképpen arra az eredményre jutottam, hogy a mezei 3 dimenzió utániak már nem szükségképpen fizikai fogalmak, hanem bármit lehet dimenzióként jelölni, ami valami pluszt ad "feldimenzionált" fogalomnak/tárgynak/akárminek.

Vajon a műszempilla esetén mi szösz lehet ez a 10 dolog? Az első három egyszerű, nyilván a fizikai tér három kiterjedéséről beszélünk. De a többi? Miféle 7 titkos dolgot tudhat egy műszempilla, amit saját 3D-sem nem? Illatos? Magától pillog? Könnyezik? Beszél? Olvas? Bevásárol? Esetleg "okosszempilla" és rácsatlakozik a mobiltelefonomra? Elhozza a gyereket az oviból? Ébreszt reggel 6-kor?

További ötletek?

10 megjegyzés:

  1. Érdekes, amiről írsz. Kicsit utána nézve a neten, én azt találtam, hogy a 3D-4D-5D stb. azt jelenti, hogy egy saját szempillára, hány műszempillát helyeznek fel.
    A 8D-10D ára kb. 10 ezer forint (legalábbis egy helyen ennyiért találtam).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, köszönöm!!! Mondtam én, hogy simán lehet, hogy lebőgetem magam, és tessék :DDD! Akkor a műszempillának semmi köze a dimenziókhoz, inkább a darabokhoz. Ez mondjuk eszembe sem jutott, de tényleg logikusnak tűnik. És lám, ilyen, ha egy antinő okoskodni kezd, mekkora égés, anyám :D!
      Mindenesetre köszi a felvilágosítást még egyszer!

      Törlés
    2. Ne aggódj! Nem benned van a hiba! :) Nagyon nem jó ez a 3D-4D stb. elnevezés, akárki is találta ki.
      Egyébként tetszett a bejegyzésed, mondjuk úgy, hogy elmegy akár szatírának is. :)
      Mostanában annyi újdonság van, hogy az ember nem győzi kapkodni a fejét, és követni ezeket. Én egyre jobban lemaradónak érzem magam, de azt hiszem, nem is baj. Minden marhaságot nem kell bevenni...

      Törlés
  2. Az igaz, hogy manapság teljesen indokolatlanul is használják ezeket a D-ket, és az egyszerű földi halandó meg azt sem tudja, hogy mi van. Én ha agyonütnek, se jöttem volna rá, hogy a 10D az 10 db-ot jelent :D. Mondjuk, azt azért megnézném, hogy milyen annak a nőnek a pillantása, akinek egy szempillájára 10 másikat ragasztanak fel. Lehetséges ez egyáltalán? Mert akkor már az egy egész tincs, nem? Vagy azért 10D, mert a tincses szempillaillesztés manapság nem divat, de a "D" előtt álló minél nagyobb szám igen? vagy csak ez a neve annak, amikor egy tincset 10 különálló szálból csinálnak?

    VálaszTörlés
  3. Szia! Nos, való igaz, nehéz lépést tartani, annyi újdonság van a szépészetben. Ma már annyira vékony, "pille" könnyű pillákat forgalmaznak, hogy egy igazi pillára akár 8-10 mű pillát lehet felpakolni. Amit akár tincsesnek is nevezhetünk . :) De ez még nem minden! Vannak színes, gyöngyös, tollas, strasszos változatok is!/Alkalmi megjelenéshez/. Sőt! Ma már lehetőség van arra is, hogy mű szemöldök szálakat ragasszunk azoknak, akik ezt igénylik. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ajjajjaj... akkor ezek szerint nagyon gáz vagyok, mert én erről nem tudtam? Mondjuk soha nem kacérkodtam a műszempilla-építtetéssel, leginkább két ok miatt. 1.) a saját szempilláim is elég hosszúak, és egy jó minőségű szempillaspirállal egészen "műszempillás" hatásuk lesz; 2.) szemüveges vagyok, és ha túl hosszú a pillám, nem tudom becsukni a szemem :D. Ez amúgy a szempillaspirálozásnál is gond, mert amelyik erősen hosszabbít, azzal mindig összekenem a szemüvegem lencséjét :).

      Ó, láttam amúgy, hogy egyre inkább divat a '80-as évekre hajazó "bozontszemöldök". De arról még nem hallottam, hogy műszemöldököt is lehet csináltatni. Bár miért is ne lehetne?

      Törlés
  4. Andi teljesen jogos a felvetés, imádtam a bejegyzést és őszintén az okos szempilla sokkal hasznosabb is lenne, mint ez a darabos cucc:) Csak egyet rebbentesz az okos szempilláddal és az elintéz helyetted mindent egy szempillantás alatt:) :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az ötletet azonnal levédetni és valamelyik okos gyerekkel megvalósíttatni!!!

      Törlés
  5. szemszőr... teljesen kész vagyok. :D

    VálaszTörlés
  6. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés