2016. szeptember 28., szerda

Szőrmentén

Nincs mit tennem, be kell vallanom, ami mindenki számára nyilvánvaló a tegnapi blőd posztom után: szépészeti analfabéta vagyok. Ezt nem szégyellem (kellene?), mert megteszek minden tőlem telhetőt, hogy jól nézzek ki, de vannak dolgok, amik nekem nem fontosak.
Ezért is nem vagyok képben például a műszempillák világában. Mert szempilla szempontból igen szerencsés az a genetikai sorscsapás, ami miatt meglehetősen erős szőrzettel rendelkezem. Ráadásul még sötéttel is. És ezek az erős, sötét szempillák (ahogy az előző poszt egyik válaszában írtam), nem kiáltanak azonnali ragasztott segédcsapatokért, egy jobb fajta szempillaspirállal tökéletesek lesznek. Sőt, igen vigyázva kell adagolnom a spirált, mert ha "túl jó" a cucc (vagyis vannak benne ilyen hosszabbító szöszök) , akkor képes annyira meghosszabbítani a pilláimat, hogy összemaszatolom a szemüvegemet. Úgyhogy műszempilla kizárva.

De megtudtam azt is, hogy akár műszemöldököt is lehet ragasztatni annak, aki mondjuk a '80-as évek szupersztárjaira szeretne hasonlítani. Nekem személy szerint nem tetszik a túl erős szemöldök, olyan furcsa, férfias, mogorva lesz tőle a nők arca, én biztos nem ragasztatok műszemöldököt (sem).

Azért jó lesz, ha esetleg egyszer a sűrű láb- vagy hónaljszőrzet reneszánsza köszönt be... Micsoda kígyózó sorok állnak majd a kozmetikai szalonokban! Mert egy valamire való teljes lábszőrzet applikáció azért jóval hosszabb idő, mint a szempillák felragasztgatása. Főleg, ha a szempillák nyomába eredve a lábszőr is 2-3-10D-s lesz.

Na jó, befejezem. Azért azt mindenképpen hozzáteszem, hogy nagyon tetszik a szép, hosszú szempilla (nyilván ezért kenem a sajátomat). Az se baj, ha mű, mert én találkoztam már olyannal, akinek műszempillái voltak, de nem tudtam, és nem is vettem észre, csak később mondta. És olyan, de olyan szép szeme volt a szempilláitól, hogy bármennyire is jók nekem az enyémek, azért kicsit irigykedtem. De ez titok :).

2 megjegyzés:

  1. Én határozottan örülök ilyen szempontból, hogy bőrgyógyászatilag nagyjából mindentől el vagyok tiltva. :D A gyógyszertári mosakodókrém és sampon eléggé beszűkíti a lehetőségeimet, de nem bánom, mert természetes adottságaimat tekintve viszonylag szerencsés vagyok, amúgy meg lusta, hogy a napjaimból hosszú perceket szánjak arra, hogy úgy nézzek ki, ahogy a média diktálná.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én, tudtommal, az égvilágon semmire nem vagyok allergiás. Ez mondjuk a mai vegyszerekkel és mindenféle veszélyes (rákkeltő,) adalékanyagokkal terhelt világban eléggé kétélű fegyver. Mert bármit magamra kenhetek/megehetek bőrirritáció vagy egyéb tünet nélkül, de ez hosszú távon nem biztos, hogy kifizetődő. Meggyőződésem, hogy jobban kellene figyelnem a saját (és a családom) egészségére, igyekszem, de sokszor a könnyebb ellenállás irányába mozdulok, és megveszem azt, ami kéznél van.

      Én mondjuk nem vagyok ennyire szerencsés, mert igaz, hogy szép hosszú szempilláim vannak, de például nagyon csúnya, mitesszeres, hormonális hatásra pattanásos bőröm van, és csúnyán is gyógyul. Lehet, hogy mégis érzékeny vagyok valamire?

      Ó, amúgy én is sajnálom az időt a túlzott szépítkezésre, reggelenként fésülködni szoktam, meg korrektort és szempillaspirált felkenni. Jobb napjaimon szemceruzát is használok. Pedig nagyon tetszik a szép, igényes smink is, de nekem arra nincs időm (és energiám sem) hogy minden reggel szép, új arcot tegyek fel magamnak.

      Törlés