2012. szeptember 26., szerda

Haragszom Micimackóra

Nem, nem vesztem össze Milne bumfordi, kicsit ostoba macijával. Semmi kedvem magamra haragítani egy egész Pagonyt, ahonnan mindenféle (enyhétől közepesig terjedő mentális/pszichés problémával küszködő) vadállat törne rám. Ha mondjuk Tigris jól leugrabugrálna, vagy Kanga alaposan kimosna valami lúgos vízben, azt biztos nem tenném zsebre. 

Igazából a bugyuta mackó arcával ellátott pelenka feszegeti az idegeimet. Pedig micsoda öröm volt pár napja, mikor kibontottam a zacskót! A nagyokkal sose használtuk ezt -a sok balesetből kifolyólag általam már csak "húgyiz"-nak nevezett- márkát, így meglepetésemben teljesen idétlen, ritkán látott nőrokonokra jellemző agyament fejhanggal kísérve mutattam a gyereknek a pelust:
-Néééééézd, Simikém, Miiiiiciiiiimackóóóóóóóó! Jaaaaaaj, de aranyoooooos!
Azt nem tudom, hogy tetszett-e Simonnak, de nem tiltakozott, mikor ráadtam azt az édes kis pelust. Pár perc múlva (mondhatni óramű pontossággal, hiszen így dolgozik az én drága kincsem emésztőrendszere, csak tiszta pelusba pakol) megérkezett a napi első adag kaka. És amint tettem volna tisztába, rá kellett döbbennem, hogy Micimackó csak a mézet szereti. Minden egyéb színben és állagban hasonlóságot mutató dologtól igyekszik gyorsan megszabadulni. Mert hiába kis félnótás szegény, annyira azért mégsem együgyű, hogy át lehessen verni némi mézszínű kakival. Úgyhogy egy "Ki innen az álmézzel!" felkiáltással -én nem hallottam, elnyomhatta Simi rotyogtatása, de csak így lehetett- gyakorlatilag a pelenkába helyezett végtermék 80%-át kitessékelte. Tiszta pelus, átöltözés, ágyhúzás.
És ez azóta számtalanszor megismétlődött már. Néha csak kisebb balesetek fordulnak elő, olyankor elég csak a bodyt kicserélni. Bár, gyakorlatilag mindegy, mert ugyebár az a legalsó réteg ruha, úgyhogy egyre megy, hogy fölé egy tiszta garnitúrát kell-e húznom, úgyis le kell vetkőztetnem a gyereket. Rosszabb esetben, ha mondjuk Simire az ölemben, vagy kaja közben tör rá a szükség, nekem is át kell öltöznöm. Napi egy ruhacsere tuti, és ami a legszomorúbb, hogy Micimackó már a pisit is kitolja a pelenkából. Ennek köszönhetően soha többet nem fogok micimackós pocakú pelenkát venni, mert úgy tűnik, valahogy nem passzolnak össze Simivel. Kár, mert ooooolyaaaan aranyooooooos....

2 megjegyzés:

  1. Micimackó pelenkája tiltólistán van nálunk is. Ugyanezért.

    VálaszTörlés
  2. Nálunk a Pampersnél jött ki mindig a kaki, a derekánál. Micimackós pelussal nem volt gond.Szerintem mindig gyerek alkatától függ,melyik pelus passzol hozzá.

    Nem értem miért titkoltad előlem ezt a szuper blogot. Ejnye-bejnye. Szuper jól írsz. ;)

    VálaszTörlés