2015. október 7., szerda

Macskanepping

Vannak nekünk ezek a macskáink. Állandó küzdelem, hogy az igazán szapora Dagi cica kölykeitől megszabaduljunk szerető gazdiknál helyezzük el. Évente kétszer. Most van a második alaklom. Szerencsére az eredetileg 5 főből álló kölyökarzenál kettőre csökkent, de ezek senkinek nem kellenek. Próbáltam fészbúkon, hirdetési oldalakon, de nem és nem. Pedig cukik. Annyira, hogy fel is teszek pár képet róluk. Meg a tesóikról is. Jó, nem éppen szép képek, mert fotózni továbbra sem tudok, de aranyosak.
Csak csendben jegyzem meg, hogy a kis halvány vörös kandúr és a fekete hölgy még mindig nálunk lakik...
A kölyökgyáros

Vacsi

Ennek biztos Yoda volt az apja

Őt már elvitték


Papucsállatka1.


Vadállat

Éhes

Hoppá

Ez ugyanaz a macska, mint a következő képen

Ez az eredeti színe

Itt megint vörös



Hol a cica?


Grandmother

Fekete párduc

Utóirat
Bocs, ez még ide kívánkozik, újra leírom, mert úgy látom, félreérthető vagyok. Biztos vannak, akik nem követik az elejétől a blogot, így Dagi ivartalanításához fűződő kálváriánkat sem. Felelős állattartónak érzem magam, annak ellenére, hogy 4 darab próbálkozás és állatorvossal ivartalanítási célzattal történő időpont-módosítás sem hozta meg a várt eredményt. De Dagi megfoghatatlan, harapós macskahölgy. Tehát NEM vagyunk macskagyár. Hülyék sem vagyunk, igenis ivartalaníttatni akartuk a macskát, ahogyan annak idején a cirmost is, mert NEM akartunk több (semennyi) kiscicát. Mikor a férjemnek majdnem átharapta a kezét, mert be akarta tenni a hordozóba (ivartalanítási célzattal), feladtuk végképp. Úgy döntöttünk, így marad. Addig nevelgetjük a kiscicákat. Megtehetnénk, hogy elaltatjuk (agyoncsapjuk stb.) Dagit, de nem tesszük, mert jó macska, itt vidéken kell a kertes házba az egérfogó macska, és ő ilyen. Azt is megtehetnénk, hogy a megszületett cicákat tesszük el láb alól, és akkor senkinek nem panaszkodnék, és látszanék totál idiótának, hogy mennyi baj van a kiskölykökkel. De nem tesszük ezt sem. Ha megszülettek, felneveljük, gondozzuk őket, és gazdát keresünk nekik.
És nem, soha nem akarunk többet ivaros macskát, de amíg ez a cica megvan, addig lesznek kölykök, és itt fogok megosztani képeket róluk, és lehet, hogy nyígni is fogok, hogy mennyi baj van velük. De hát az embernek a gyerekével is van baja, panaszkodik is rá, mégse csapja agyon.

14 megjegyzés:

  1. Ivartalanítás 6-7 hónapos korban. Mind a nőstényt és mind a kant is!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi... Igen, tudom, nem vagyunk hülye macskagyárosok, elhiheted. Kettő darab felnőtt macskánk van. Az egyik ivartalanítva van (nőstény), mert nem szerettünk volna kiscicákat. Dagival is ezt terveztük. 4x módosíttatunk időpontot az állatorvosnál, mert nem tudjuk a macskát megfogni és betenni a hordozóba. Akkor adtuk fel, mikor úgy megharapta a férjemet, hogy az ügyelet, majd az ügyeletes kórház, oltás, hatósági állatorvos felkeresése után úgy döntöttünk, hogy akkor Dagi így marad. Dönthettünk volna úgy is, hogy elaltatjuk. Inkább maradt, mert a mienk. Amúgy a tortúráról írtam is.

      Törlés
    2. Keress egy olyan állatorvost, aki segít a vad cica befogásában (általában paszta, amitől elkábul kicsit, de baja nem lesz).
      Hidd el meg lehet oldani, 7 teljesen vad macskát fogtunk be, még paszta sem kellett hozzá, csak jó erős kesztyű és leleményesség:) Sokkal rosszabb ha minden évben ennyi kölyköt produkál, neki is és nektek is.
      Amúgy az altatáshoz is meg kellene fogni, nem?
      Bocs, csak kijött belőlem a harcos állatvédő:)

      Törlés
    3. Dehogy haragszom! Én is (férjjel együtt) abszolút ivartalanítás-párti vagyok, annak ellenére, hogy nem vagyok állatvédelmi aktivista, szimplán csak ésszel élek.
      Az altatáshoz is meg kellene fogni, persze, ha "hivatalosan" akarja csinálni az ember. De itt vidéken vannak praktikák (gondolom, máshol is)... A legjobb az volt, mikor azt javasolta a doki asszisztense, hogy ha nem tudjuk rögtön indulás előtt megfogni, egyszerűen zárjuk a fürdőszobába a cicát (vagy bárhová, ami zárható helyiség), és már vihetjük is másnap ivartalaníttatni. Majdnem kiröhögtem, mert a fő probléma az, hogy a fürdőszobáig se jut el a macska, hiszen nem tudjuk megfogni :D.

      Törlés
  2. Szia
    Barátnőmék fogamzásgátlót adnak a cicának, nekük bevállt. Bár nem tudom mennyire kivitelezhető, csak neki adni enni.

    Ildikó

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezen már én is gondolkodtam, de még nem hallottam személyes tapasztalatot róla. Az állatorvosunk valami miatt nem tartja olyan jónak. Jó, az ivartalanításnál nincs hatékonyabb, ezt én is tapasztalom a másik macskánknál, de a semminél az is jobb volna. Lehet, hogy kipróbáljuk, sokat nem veszthetünk rajta, maximum nem sikerül, és továbbra is szülni fog a macska :D.

      Törlés
    2. Az előző névtelen is én voltam, bocs. A fogamzásgátló legfeljebb egy-egy esetben használható, mert rosszindulatú folyamatot indít el egy idő után, szóval nem ajánlatos!
      G

      Törlés
    3. Igen, már hallottam róla, lehet, hogy ezért nem ajánlja a doki? Valamit mondott, miért, de már nem emlékszem. Meg hosszú távon nem kifizetődő, az biztos, talán egy évre való gyógyszer ára már fedezi a műtét költségét. Ha jól emlékszem, de nálam semmi nem biztos :D.

      Törlés
  3. Nálunk a vadkandúr nyugtató tabletta után lett megfogva ebből a célból. Az állatorvostól kaptuk, ő mondta az adagot is, ha ételt elfogad, abba bele lehet tenni. Hátha ...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még nem is hallottam ilyenről. A doki nem ajánlott nyugtatót, csak ilyen-olyan praktikákat. Amúgy általában tök szelíd, simogatni lehet (ha nem akarja, akkor elmegy), de amint szorosabbra fonódik rajta egy kéz, egyből támad. Ki érti ezt? Majd rákérdezek erre a nyugtatóra, hátha bejön nálunk is.

      Törlés
  4. Jaj, volt nekünk is anno is kis szürkénk, Mátyásnak hívtuk, és nagyon szerettük. Csodaszép volt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A szürke a férjem nagy kedvence volt (neki volt ifjúkorában egy ugyanilyen kandúrja, nagyon szerette). Mondta is, hogy tartsuk meg, de 3 macskát semmiképpen nem szeretnénk, így elajándékoztuk. Jó barátaink cicája lett, miután elütötte a kisfiuk cicáját egy autó, úgyhogy gyógymacskaként funkcionál.

      Törlés
  5. Sajnálom, hogy nem tudjátok megműttetni a macsekokat, és mindig új gazdikat kell keresni. Simi viszont biztos örül a sok kiscicának, akiket dögönyözhet. Emma odáig lenne az tuti! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Képzeld, szombat délelőtt elvitték mind a kettőt! Egy 4gyerekes családhoz kerültek, akiknek van már valami fajtatiszta lustaságuk, aki nem hajlandó vadászni (ki hinné?). Van valami 300m2-es tárolójuk, amiben egerek is laknak, oda kellettek vadászmacskák. Remélem, tényleg fognak vadászni, mert az anyjuk és a nagyanyjuk is kitűnő egér(és más...) fogó, és nem csalódnak majd bennük.

      Törlés