2012. november 21., szerda

Pontosan

ma fél éve született Simon. Nem tudom, hová tűnt az a hat hónap. Csak azt látom, hogy a kis Ropikám szépen kikerekedett, jókedvű, izgő-mozgó babává változott abból a törékeny pici emberkéből. Napról napra okosabb, kedvesebb, érdeklődőbb, és azt hiszem, sokkal jobban kell figyelnem, hogy MINDENRE emlékezzek vele kapcsolatban. Nem hiszem, hogy átélem újra egy magzatmázas baba megpillantását, egy első mosolyt vagy egy első hasra fordulást. Vagy bármilyen "elsőt", kivéve, aminek még előtte vagyunk, ugyebár (az első fog, az első lépések, az első szavak és sorolhatnám). Ezek valószínűleg az utolsó elsők az életemben, jól meg kell becsülnöm őket. Ugyanúgy, ahogy minden szoptatással töltött percet, vagy álomba ringatást, vagy pelenkacserét, hiszen ezeknek is hamarosan búcsút mondhatok. Raktároznom kell az emlékeimben a babaillatot, a puha babakezek érintését, a kis hurkák fodrait, a gurgulázó nevetést, a ..... mindent. Olyan hamar felnőnek...
Végre vannak számadataim is a fiatalúrról: 7100 g és 65 cm. Minden kiterjedésében ő a legkisebb gyerkőcünk a három közül. Jó, nyilván ez a korából adódóan természetes, de én most a nagyobbak azonos korúként regisztrált paramétereire gondoltam. Viszont kicsit megnyugodtam, hogy a hetekig tartó grandiózus fosás ellenére is hízott Simikém több mint fél kilót az előző mérlegeléshez képest.
Mozgásban nem nagyon mutatott újat az utolsó két hétben: forog és négykézláb hintázik továbbra is. Viszont úgy tűnik, lassan elapad a nyálkészlete, mert az utóbbi 3-4 napban minimálisra csökkent az előkecserék száma, simán elég naponta 2 db. Ja, és a pelenka takarékos üzemmódról se feledkezzünk meg, ez mindenképpen említésre méltó: napi 2 (igen ritkán 3) kaki fölé nem megyünk. Ez azzal jár, hogy időnként elfelejtem tisztába tenni a gyereket, mert már olyan reflexem alakult ki a rotyogtatást hallva, hogy anélkül nem is jut eszembe a pelenkázás...
Simon vidámsága is töretlen, szinte mindig mosolyog, a csinos, fiatal hölgyek elbűvölésére külön vigyora van. És mindig beválik neki, valahogy kódolva van belé, hogy a nők elolvadnak a fogatlan, enyhén tar fejű fiatal hímek bazsalygásától.
És akkor néhány friss fotó az "öregről"
Nagyszemű

Nővadító bájvigyor

Négykézláb

És a félévfordulóra való tekintettel a mai napon hatóságilag megkezdtem Simi hozzátáplálását. Az akció nem aratott osztatlan sikert.

Nocsak, mi lehet ez?
Érdekes...
Azt hiszem, ez nem ízlik...
Tévedtem, tudom, hogy nem ízlik!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése