2015. október 17., szombat

Mátra, wellness, láblógatás

Sokcsillagos hotel a Mátra tetején, van minden: ilyen-olyan medencék, fitness-terem, remek félpanziós ellátás, a szauna üvegfalán keresztül a kilátás pazar. Álmunkban sem gondolunk a munkára, csak élvezzük az édes semmittevést, a jó levegőt, bár esik az eső, így a kirándulást elektromos autóval hajtottuk végre. Épp borozni indulunk, most le kell tennem, majd írok sms-t.

Ezeket mondta a férjem a két telefonbeszélgetés alatt, amit váltottunk egymással az elmúlt két napban (sms-t nem írt). Ugyanis ő és a munkatársai élvezik a Kékestetőn helyet foglaló szálloda kényeztetését a tavalyi évben elkövetett sikeres munkájuk jutalmaként. Hát kérem, ez az, amikor megbecsülik az ember munkáját, és elismerésük jeléül, valamint a további kemény munkavégzésre ösztönzendő kényeztető (munkafeledtető, rekreációs stb.) jutalompihenéssel fürdetik tejben-vajban (esetünkben jakuzziban) a munkavállalót. 
Én ezalatt itthon vagyok az összes gyerekkel, dolgozom, esőben ronggyá ázva gyalogolok az oviba/munkahelyre/munkahelyről, mint rendesen. Hiába keresek, nem kapok a gyereknek sok üzletben sem gumicsizmát (későn kaptam észbe, tudom), így tönkre ázik az edzőcipője, benne a zoknija, benne a lába. Most köhög. Jó, nem hiszem, hogy csak ezért, picit tegnap is köhécselt, de ma már nagyon.

Mindegy, úgy gondoltam, hogy én is pihenek egy kicsit. Ezért tegnap előzetes elhatározásom ellenére nem kapcsoltam be a mosógépet, nem szedtem le és vasaltam ki a száraz ruhát, nem írtam kórlapot és fejlesztési tervet a gyerekeimnek és nem csináltam meg táblázatban az ovis programot. Helyette olvastam és még 10 óra előtt elaludtam. Biztos meg fogom bánni, mert most minden a nyakamba szakad és 2 napom van csak elvégezni és éjjel is dolgoznom kell ahelyett, hogy délután kényelmesen megcsináltam volna. De ennyi kényeztetés nekem is jár.

5 megjegyzés:

  1. De cseles vagy! Esküszöm azt hittem, hogy végre kettesben elmentetek Korival, és együtt pihentek, és jóóóól pofára estem. :D De az tény, hogy megérdemled, hogy Te is láblógattál. Ez neked is jár! ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hihi... Amúgy be van ígérve a kettesben töltött hétvége. Csak ebben az évben már nem nagyon fog menni :(. Nekem mindjárt itt a minősítésem, arra mindenképpen kész kell lennem az ilyen-olyan munkahelyi papírmelóvel, rendesen fel is kell készülnöm. Nekem jövőre is megfelelne amúgy. Csak ki kellene választanom a helyet és az időt. De olyan nehéz, mert minden drága, és akkor is, ha amúgy "megérdemlem", nehezen ad ki rá az ember pénzt. Ha viszik és semmibe sem kerül, az más :D.

      Törlés
    2. Nagyon sok olcsó helyet ki lehet fogni. Nézd meg a maiutazas.hu-t. Iratkozz fel, kapsz hírleveleket, és nagyon jó árakon lehet utazásokat lefoglalni. Érdemes, így elutazni!!! ;) Drukkolok, hogy év elején összejöjjön.

      Törlés
    3. Hát igen, én is valami ilyesmiben gondolkodom. Csak állandóan böngészni, és várni a legjobb lehetőséget.... Mindig azt gondolom, hogy lesz majd még ennél is jobb, és nem foglalok le semmit. Amúgy mindent így vásárolok, azért nincs soha semmim :D.

      Törlés
    4. A helyzet az, hogy szerintem itt mindig van valami jó, sőt több is. Én már szívem szerint jó párat lecsaptam volna, de most másra kell a pénz, plusz speciel én wellness-szelni úgy se tudnék, de majd jövőre talán. :)))

      Törlés