2016. március 29., kedd

Brrrrrr....

Úgy érzem, hogy aki heti 35 pár zoknit mos, annak hatóságilag biztosítani kellene a segítséget. Például a mosás előtti büdöszokni-kifordításhoz, és a mosás utáni zoknipárosításhoz, ami három 41+-os méretű, kizárólag fekete/sötét zoknit viselő családtag esetén igen-igen sokáig tud tartani. Még jó, hogy legalább a Simi és a saját zoknijaim színesek és kicsik.

10 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Képzeld, ezen már én is gondolkodtam, csak attól félek, hogy a kampók esetleg beleakadnak a többi ruhába. Bár lehet, hogy mégis veszek néhány darabot, aztán annyira megszeretem, hogy zoknicsipesz-próféta leszek ;).
      Neked amúgy van már vele tapasztalatod? Vagy esetleg ismerősödnek, valakinek?

      Törlés
    2. Én sem használtam/vettem még, pedig évek óta szemezek vele. Ha rendelsz, rendelj nekem is, és dobd be anyámékhoz a csomagot :) (Persze a költséget állom).
      Tartok tőle, magamtól (nagy a lustaság, hajjj...) maradok a "szemezgetés" szintjén.

      Törlés
    3. Na, akkor én veszek :D. Mennyit kérsz? Mármint 1-2 csomaggal, vagy csak pár darabot? Aztán majd élménymegosztunk.

      Törlés
    4. 4 csomag - négy különböző színben a családtagoknak. Előre is nagyon köszi!

      Törlés
  2. Miert kell kiforditani a budos zoknikat? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 1.) Mert szárazon könnyebb kifordítani, mint vizesen, még akkor is, ha büdös.
      2.) Be is szoktam áztatni őket (főleg a nagyfiam zoknijait), és mikor dörzsölöm (igen, kézzel), jó látni, hogy hol a kosz, ez belülről ugye kevésbé látszik, mivel a külsején jár mezítláb a tornaöltözőben.
      3.) Ha nem is áztatom, úgy gondolom, jobban kihozza a koszt a mosógép, ha ki van fordítva. Ez mondjuk könnyen lehet, hogy nincs is így :D!

      Törlés
    2. :D kemeny. hat en nem vagyok gyakorlott, de itthon nem szoktak kiforditani. ha jol sejtem te is csak a feher zokni foltosodasa gondolsz nem? inkabb azt kene letiltani:P feher zokni es also csakis kulonleges alkalmakkor.

      Törlés
    3. Na, most fog kiderülni végképp, hogy totál hülye vagyok :D! Nem, a középső gyerek minden zokniját így mosom (fehéret csak akkor vesz fel bárki is, ha mondjuk valami miatt nem találnak sötétet), ugyanis kb. maguktól megállnak a földön, pedig szigorúan reggeltől estig (ugyanaznap, természetesen)hord egyet. Van neki egy olyan kollekció, aminek színes az orra és a sarka, na azokon pl. tök jól látszik, hogy hol koszos. mondjuk nagyjából mindenhol, így ezzel annyira nem is érdemes foglalkozni :D. De ha már az övét áztatom, akkor menjen az összes.
      A fehér alsókon még nem gondolkodtam el :D :D :D

      Törlés