2016. május 1., vasárnap

A macska rúgja meg!

Nem nyivákolni akarok már megint a kiscicák miatt, de az lesz. Az a helyzet ugyanis, hogy van most 5 darab 6 hetes kiscicánk, és mindegyiknek van gazdája! Ennek egy részről nagyon-nagyon örülök, másrészről pedig naponta rettegek, hogy most, hogy összevissza mászkálnak, nem lesz-e valami bajuk. Elviszi őket valaki, ha odamennek a kerítéshez, rájuk megy a férjem az autóval, mit tudom én, mi történik velük. Még 2 hetet kell épségben eltölteniük nálunk, és mehetnek az új gazdáikhoz, csak bírják ki!!!

A másik nehézség, hogy a leendő gazdik fotókat követelnek a jövőbeni házi kedvencekről. Azokról, akik egy tizedmásodpercig nincsenek egy helyben, rohannak, birkóznak. Ráadásul tiszta mocsok a képük, mert most kezdtek el enni, de még nem tudnak, így állandóan belefejelnek a kajába. Én, aki amúgy is kritikán aluli módon kezelem a fényképezőgépet, nem valami nagy sikerrel teszek eleget a felkérésnek. Ilyen képek születtek.
Nem néz oda, és homályos

Itt a feneke...

... itt meg az eleje

Pedig az előbb még volt itt cica

cica volt, hol nem volt...

A szakértő szemek megállapíthatják, hogy mindketten kandúrok

Ő is kandúr, csak ebből a szögből nem látszik


Megint nem néz ide

Ezt a képet nem tudom értelmezni


És akkor jöjjön pár cuki kép. Ezek vállalhatóak, bár nem a legjobbak, de hát ez van, nem tudok fotózni, na.










12 megjegyzés:

  1. Annyira röhögök! :D

    Tényleg cukik a macskák! Ilyen fekete-fehérünk nekünk is volt, szinte teljesen így nézett ki. Küldjek át róla képet? :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olyan kép, amin látszik is :D? Mert akkor igen, hogy lássam, milyennek kell lennie egy jó macskaképnek. Bár, amiket annak idején a pici cicákról készítettél, nagyon jók voltak. Amúgy ez tényleg rémálom, hogy MOST van az embernek ideje fotózni, de nincs lehetősége elmenni egy fotós gyorstalpalóra, és csak az "auto" beállítást odatekeri, és nyomkod összevissza, hogy talán lesz köztük használható. Pedig próbáltam már sportbeállítással, meg a záridővel variáltam, meg csináltam úgy, hogy 10 képet lőjön egymás után, hátha lesz egy jó közöttük. A "kisállat" beállítás sem segített semmit. Mondjuk kétlem, hogy egy profi fotósnak MINDEN ellőtt képe sikerül, hacsak nem kitömött jószágokat fotóz, de amiket én csinálok, az azért botrány :D.

      Törlés
    2. A profi fotósnak sem jó minden képe. Sőt... Tudnék mesélni. :) De kompakt géppel nem fogsz jobbakat készíteni pár hetes cicákról. Ami tuti, rövid záridő kell, hogy ne mozduljon be 1/125 már jó. A többit találja ki hozzá a gép. Ha ezt így nem tudod beállítani, akkor tényleg sportfotó módban próbálkozz!

      Törlés
    3. Na, akkor legalább jó felé próbálkoztam, ez is valami. Bár a záridőn csak annyit tudtam állítani, hogy bekapcsoltam a "gyors exponálást", de, hogy ez pontosan mennyi, azt nem tudom.

      Törlés
  2. Haha, jot nevettem ezen a poszton! :)) es a kiscicak nagyon cukik!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! És ha tudnád, hogy ez a pár fotó csak a jéghegy csúcsa :). Számtalan hasonló kép készült, de nem akartam 37 homályosat, 23 cicapopót vagy 40 cicakupacot posztolni :).

      Törlés
  3. A cicák cukik! Durva de a feni okok miatt én szegényeket bekaszliztam, amikor voltak, van egy nagy kutya boxunk és abban laktak amíg el nem vitték őket:) Azóta ivartalaníttattuk a lány cicát így nincs gond:) Szép képeket úgy tudsz készíteni róluk, ha valamelyik gyerek megfogja őket vagy ha kosárba teszed és köré párna plüss, akármi kerül:) De úgy sem egyszerű:D!! Tessék csak próbálkozni, nem megy egyből!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi az ötletet! A másik lány cicánk nekünk is ivartalanítva van, ezt is akartuk, de mikor a 4. időpontot is le kellett mondanom, mert nem tudtuk megfogni, meguntam. Igazából akkor szakadt el a cérna, mikor az utolsó próbálkozásnál úgy megharapta a férjemet, hogy a baleseti sebészeten kötött ki, és tetanusz ellen is be kellett oltani. Pont ezért propagálom mindenkinél az ivartalanítást, aki macskát tart. Sőt az új gazdiknak is elmondom a kálvátiánkat, hátha meggyőző erővel bír ;).

      Törlés
    2. Természetesen kálváRiánkat, csak nem tudom szerkeszteni a hsz-t.

      Törlés
  4. Azt hittem már megoldottátok a sűrű cicautánpótlás-problémát. Amennyit költöttél ezekre az utódokra az elmúlt években, annyiból már rég lehetett volna ivartalanítani az anyukát.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, tudom. Már nagyon félek feltenni egyáltalán bármilyen képet a cicákról, mert mindig van valaki, akinek (teljesen jogosan amúgy) bántja a szemét/eszét/szívét a sok kölyökmacska. Én is mindenkinek az ivartalanítást javaslom, mint ahogy mi is rögtön megtettük az öreg macskánkkal. Már a fejemet verem a falba, hogy ennél a macskánál nem tettük, de mikor tehettük volna, annyi bajunk volt (egészségügyi, családi, munka), hogy legutolsó helyen volt a macska. Nem akarok folyton magyarázkodni, de az egyetlen falusi állatorvos nem ír fel fogamzásgátlót neki, és szerinte nincs olyan,hogy egy macskát nem lehet megfogni, nem partner a "benyugtatózásban" sem. Igen, nagyon sokba kerülnek a kicsik. Nemcsak az etetésük, hanem a parazitamentesítés, paszták, cseppek, ha kell (mert néha sajnos kell) állatorvosi ellátás, ez nem 1-2 ezer Ft almonként. Viszont ha már megszülettek, akkor rendesen felnevelem őket. Megtehetném, hogy agyoncsapkodom mindet, mint a szomszédaink, és nem én lennék a "macskagyáros". Mindegy, ez van, nem magyarázkodni akarok, sokat tettem a macska ivartalaníttatásáért (tudom, hogy NEM MINDENT),és beleuntam. Ez van :(.

      Törlés
  5. Szia! Nagyon aranyos cicák! Én is macskás vagyok. Volt amikor 12-en voltak, nagyok, picik, több alom. Na, szóval tudod. De! Most az a gond, hogy nem tudjátok a cicát elvinni ivartalanítani, mert nem tudjátok megfogni? Szerintem kellene kérni az állatorvostól nyugtatót, és valamilyen kedvenc finomságába beadni a cicának. Talán sikerül, de a cicák nagyon fineszesek.

    VálaszTörlés