2016. május 1., vasárnap

Gasztrofotóóóóó

Nem bírok magammal, és ha már az előbb így beégettem magam a béna fotóimmal, akkor végül is már tök mindegy. Nem hittem volna, hogy ilyet is teszek majd, de ma lefényképeztem a "művemet". Életemben először csináltam ún. "csapkodós" rétest, eddig ugyanis - ismerve saját tehetségemet a gasztronómia bugyraiban való eltévelyedéshez - csak az "előre gyártott réteslapos" rétesbe mertem belekezdeni. És az se sikerült, úgyhogy nem túl nagy önbizalommal vetettem bele magam a sütésbe, még szerencse, hogy olcsó sütemény, ha nem sikerül, nem egy vagyont hány az ember a kukába. Szóval, megcsináltam ezt a csapkodósat, 8 rúd lett belőle, és már nincs semennyi. Ezek szerint jól sikerült.
Így nézett ki, amíg volt:

Frissiben, sütés után

Fogyasztásra készen


10 megjegyzés:

  1. Én egyszer csináltam csapkodós szilvás gombócot. Úgy ragadt a tészta, hogy (majdnem) behajítottam a konyha sarkába az egész cuccot.
    Szóval szeretnék egy kicsit bővebb beszámolót, adj Isten receptet ehhez a szépséghez!

    VálaszTörlés
  2. Bizony: szerintem nagyon jól néz ki, mi volt a töltelék? Receptet kérünk!

    VálaszTörlés
  3. Lesz recept hamarosan. Legfőképpen azért, mert elvesztettem, de most még a fejemben van, úgyhogy gyorsan le kell írnom :D!

    Ja, igen. Lett 4 túrós és 4 almás, teljesen hagyományos rétestöltelékkel. Mondjuk az almából teljesen kifelejtettem a cukrot, de jó lett, mert fahéjból viszont beleborult egy fél zacskóval :D.

    VálaszTörlés
  4. Hú de nagyon érdekel engem is!

    VálaszTörlés
  5. Egy kis gasztrofotó, csak hogy lásd a másik végletet:
    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1270352672992940.1073741848.883935168301361&type=3
    erre egyébkjént én sem lennék képes. Kellett hozzá egy food-stylist is. (Igen, ilyen szakma is van.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, szó ami szó, jobb képek, mint amiket én csináltam :D! Te, figyelj, a májgaluska levesben (már ha az volt) konkrétan el voltak rendezve darabonként a csigatészták és a galuskák (gombócok?)? Mert nekem úgy tűnik. Vagy erre kell a food-stylist? Én meg odaraktam a magas székre először a tepsit, utána a tálcát, jól fölé tartottam a gépet és fényképeztem. Én ennyit tudok :).

      Törlés
    2. Ha láttad volna... Azt a levest nem lehetett megenni valójában. És igen sokáig készült, hogy fotózható legyen. A tésztákat háromféleképpen főzte, hogy legyen ami lesüllyed az aljára, legyen ami lebeg... A "zsírfoltok" a tetején inkább valami olaj, amit odacsepegtetett, ahol lennie kellett. És igen, a májgombócot, a tésztát de még a répakockákat is egyesével, csipesszel tette bele.

      Törlés
    3. Ez így megy a főzős magazinokban is? Hát hallod, az ember meg keserű könnyeket hullat, hogy nem úgy néz ki, mint a képen. Viszont akkor minden bizonnyal finomabb, mint az az étel, amit fotóztak :D.

      Törlés
  6. Nagyon guszta, és a csapkodáson kívül nincs benne semmi bonyolult. Arra gondoltam, ha a deszkához csapkodom, nem egyszerűbb, mert nekem nincs is olyan nagy tálam. Ha jól értem, csapkodni, gyúrni rajta egyet, újra csapkodni?Egyébként nagyon ügyes vagy. A képeket nézve össze futott a nyál a számban. Fogok sütni, de most diéta van, a cukromban vér is van. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Simán lehet bárhová csapkodni, csak én elvonultam a cuccal a fürdőszobába, és a tál jobban elfér ott, mint a deszka :). Á, nem kell gyúrni, csak jól odacsapod, kiveszed, újra odacsapod, amíg bírja a karod, csak néha fordíts egyet a tésztán, hogy minden oldala ki legyen dolgozva.

      Törlés