2016. július 27., szerda

Hurrá, nyaral(t)unk! Vol. 3.

7. nap: Pisa+tengerpart (2016. 07. 08., péntek)
Teljesen hihetetlen, hogy gyakorlatilag eltelt a nyaralásra szánt idő. Utolsó napra hagytuk Pisát, mert mindenhol azt olvastuk, hogy  2-3 óra alatt meg lehet nézni, ugyanis a Ferde torony és a dóm az összes ottani néznivalót lefedi. Hát, mit mondjak? Elhittük, ezért nem indultunk korán, meg ugye 20 km-re volt csak az "olaszi otthonunktól", sok autózásra se kellett számítani. Ennek ellenére Simi megint beijesztett bennünket egy hányással, de csak viccelt, szerencsére.
A Ferde torony tényleg bazi ferde, a dóm szép, és hát kb. ennyit láttunk. Mert elhittük, hogy elég pár óra. De nem volt elég amúgy, sokkal többet lehetett volna nézni, ugye Pisa is egy város, szép épületekkel, múzeummal, ilyesmivel, de hát a gyerekeknek megígértük a tengert, és máskor nem nagyon volt már lehetőségünk elmenni, hagytuk tehát Pisát és mentünk fürdeni.
Jó pocsék strandot választottunk, a kikötő mellett, ráadásul nem is volt szabadstarnd. A másik sokkal szebb volt, de olyan messzire nem mentünk vissza, ez meg 10 percre volt Pisától. Mindenesetre Simike borzasztóan élvezte, mert egyáltalán nem voltak hullámok, teljesen belegyógyult  a tengerbe, alig lehetett kivonszolni belőle este 7-kor.

Este még elmentünk egy utolsó esti sétára, Ádám végre ehetett igazi olasz lasagnét, Simi pizzát, a többiek meg ezt-azt.

Erről a napról alig készült kép, a tengerpartól egyáltalán nem. Viszont eszembe jutott, hogy előző este voltunk valami másik tengerparti sétányon, onnan van pár fotó. Jó bénák, természetesen.

Akkor Pisa
Amikor Simi úgy döntött, hogy mégse fog hányni

Cukipofa

Ennyire ferde a torony


A férjem azért vág ilyen képet, mert nehéz a torony és ráadásul a fejéből is kiáll egy toronydaru

Simi repül

Ezt is nagyon élvezte

Armageddon

Kiváló fényképarcok :D

Kicsit jobb kép

Arno

Városrészlet
 Esti sétányozás

Tengerparti homokozás zokniban és szandálban. Innen gratulálok a gyerek anyjának :D


Nem, nem vagyok terhes a negyedik gyerekkel
Pálmafa, csak nekem fotózta a férjem
A sötét szülők
A szülők sötétben

8. nap: hazaút (2016. 07. 09., szombat)
Eseménytelen út fotódukmentáció nélkül. 10-kor indultunk, egy rapid ajándékvásárlást követően. A kedves baráti családtól egy idő után érzékeny búcsút vettünk, mert ők rokoni látogatásnak tettek eleget, mi meg jöttünk haza. Fél 11 magasságában érkeztünk, Simi az egész utazás alatt csak egyszer aludt 1,5 órát, ellenben a nagyok fejenként minimum vagy hármat. Én is elszunyókáltam szerintem, de szerencsére a férjem nem, így épségben hazaértünk.

Szép volt, jó volt, rövid volt. Bármikor visszamennék, hogy jobban megnézhessem az egészet. Vagy csak simán odaköltöznék.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon élveztem a beszámolót, különösen a képaláírásokat, sokat nevettem.
    Szuper volt, köszi! :D
    A tetőkertek meg elképesztőek, nagyon nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye, milyen szépek? Nekem is annyira tetszenek, jó lenne itthon is egy ilyen. Csak kár, hogy sátortetős a házunk :D.
      A képek meg... Borzalmas, mennyire nem tudunk fotózni, és ahogy kinéz a család, hihetetlen :D.

      Törlés
  2. Húúú Andi szuper volt nektek és milyen szépek vagytok Mind, de tényleg:)! A fiúk nagyon hasonlítanak:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A fiúk? Érdekes, én úgy látom, hogy Simi tiszta Noémi, legalábbis kisebb korában az volt. Lehet, hogy változik?
      Igen, valóban nagyon jó volt, az ember jobban is értélkeli talán, ha csak másfél évtizedenként jut el ilyen helyre. Mármint külföldre :).

      Törlés