2012. december 31., hétfő

És megmagyarázták...

Mármint azt, hogy miért volt rossz a cirkónk, mi okból kifolyólag ment tönkre benne ennyi minden. Menjünk vissza az időben.... Egészen addig, amíg az alig hogy felépült házunkba beszereltettük a fűtésrendszert. Ugyanis ott történt a végzetes hiba. Mert nem ám csak úgy ukmukkfukk fel kellett volna tenni a radiátorokat, ahogyan azt megvásároltuk, hanem egyenként szépen át kellett volna mosni őket felszerelés előtt, így a bennük lévő mocskos izé nem keringene már 7 éve a rendszerben, és nem vágta volna gallyra a kazán kismillió alkatrészét. Hát, köszi.
Néhány kérdésem azért volna.
Először is, aki feltette a radiátorokat, az ezt nem tudta?
Másodszor, az évente elvégzett karbantartások idején miért nem kérdezte meg valaki, hogy átmostuk-e a radiátorokat felszerelés előtt, mert ha nem, akkor mindenképpen tegyük meg, ugyanis meghibásodást okozhat a keringő dzsuva?
Harmadszor, amikor már ikszedik alkalommal lettek visszarendelve a szerelők, miért gondolkodtak konferencia hívás keretén belül azon, hogy mi lehet a hiba, ha ennyire egyértelmű?
Negyedszer, mi a bánatért nem néztek át mindent az első alkalommal, miért kellett alkalmanként kifizetnem a kiszállást (amit bizonyítani nem tudok, ugyanis nem adtak számlát...), és külön-külön minden egyes alkatrész cseréjének a munkadíját (a mai eksön újabb 45 rugó)?
Pillanatnyilag ott tartunk, hogy (az éves karbantartás díján kívül) 103.000 Ft-unkba került a cirkó javítása. Gyönyörű, mondhatom. Számla csak a mai akcióról van, a többiről csak munkalap. De megmondom őszintén, és el is felejtettem kérni, mert azt hittem, a nyamvadt munkalap a kifizetett díjakat is tartalmazza. Hát, nem.
Most az van, hogy tavasszal leszereljük a radiátorokat, átmossuk az egész rendszert, feltöltjük az ajánlott inhibitor folyadékkal (Megnéztem, 100 l vízhez 9 ezer pénz. Kérdés, hogy hány liter víz kering a mi rendszerünkben?). Aztán elvégeztetjük a szintén ajánlott vízkőtelenítést, ami az előzetes kalkulációk szerint nagyjából 20 ezerbe fog kerülni.
Ennyi pénzből egy zsírúj cirkót vehettünk volna, amivel pár évig tuti nem lenne gond. 
Már csak az a kérdés, hogy januárban mit fogunk enni? Én, mondjuk amúgy is fogyókúrát terveztem, de nem nullkalóriásra gondoltam...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése