2012. december 29., szombat

F6 3.0

December 28.
Remélem, ez az utolsó alkalom, hogy ezt a kódot leírom. Kész idegbaj, komolyan mondom.  Nem akartam már ezzel untatni senkit, de most megint muszáj írnom, mert immár harmadik alkalommal van itt a szerelő az F6 baját ellátni. Még nem tudom, mi lesz a végkifejlet, ezért el is vonulok, és írom a karácsonyi posztot.
(...) Jelentem, a karácsonyi poszt felrakva (kicsit mérges vagyok, mert a képek nagyon bénák), és a szerelő még mindig itt van, immár 1,5 órája (pillanatnyilag 21 óra 11 perc van). Attól  félek, nagyon sokba fog ez nekünk kerülni :-(. Történt ugyanis, hogy még aznap, mikor "megjavították" a cirkónkat, este újra kijelezte az utálatos F6-ot. Eléggé rezignáltan fogadtuk a hírt a férjemmel, nyoma sem volt semmilyen idegrendszeri károsodásnak egyikünk részéről sem. Valahogy természetesnek tűnt, hogy megint nem sikerült megjavítani. Úgy döntöttünk, majd karácsony után foglalkozunk a dologgal, és nem idegeskedünk ezen újra. Vállaltuk a hőséget és a rettenetes gázszámlát, és egyszerűen nem foglalkoztunk a dologgal. 
Momentán épp itt a szerelő, aki már néhány kollégáját is felhívta, hogy telefonos segítséget kérjen, amit meg is kapott. Most úgy tűnik, meg is van a baj forrása: motorhiba. Megjavítani alkatrész (vagy szerszámkészlet?) hiányban nem lehet, de holnap kijön az ügyeletes kolléga, és megcsinálja. Ki kellett cserélni mégis azt a ki bigyót, amit első körben (3.500,- ), a többit holnap intézik, és a holnap is fizetjük... Majd beszámolok, most lehűtöm magam. Ugyanis meleg vizünk nincs, de legalább fűtés van. 

December 29.
16 óra 54
Már bő 2 órája itt a szerelő (egy másik, nem a szokásos). Szanaszét szedte az egész cirkót, most teszi összefele, de nem nagyon akar működni. Úgy érzem, idegroham készülődik a fejemben... Fogalmam sincs, mit csinált a készülékkel, megmondom őszintén, igyekeztem magam távol tartani az eseményektől. Sikerült, csak hangfoszlányok jutottak el hozzám, de nem voltak túl biztatóak. 

Ez itt, kérem szépen, a Dr. House "gázos változata", a szó minden értelmében. De pontosan. Mert volt ugye a tünet: F6, ami ritka, de nem ismeretlen a szerelők előtt, vajon mi lehet? (Vérzik a beteg orra és borsót hány, miközben hátraszaltózik, mi lehet a baja?) Hohó, ez biztosan az NTC szelep lesz, kicseréljük, és probléma megoldva. (Aha, ez biztosan lupus, egy kis antibiotikum, és probléma megoldva.) Az F6 eltűnt, éljen! De jaj, rövid idő elteltével újra jelez a készülék. Ez mégsem az NTC szelep lesz. (A beteg meggyógyulni látszik, de jaj, újra hátraszaltózik. Ez mégsem lupus lesz.) Akkor panelhiba, tutibiztos. Nagyműtét, de a cirkó megmenthető. (Akkor tumor, méghozzá az agyban, tutibiztos. Nagyműtét, de a beteg megmenthető.) Hoppá, ez sem nyert. Telefon elő, és indul a "Ki mit tud az F6-ról?" című vetélkedő minden elérhető cirkódoktor bevonásával. (Ötleteket kérek! Az orrvérzés orrsérülésre utal, de akkor mi lehet a borsóhányás hátterében? Nyilván némi elfogyasztott borsófőzelék vagy franciasaláta. Baromság, attól még nem hátraszaltózik senki, és franciasaláta esetén répa is lenne. Nem lupus és nem daganat. Esetleg vírusfertőzés? Valami autoimmun betegség? Négerdoktor, akinek nem jut eszembe a neve, mit gondol? Vagy az indiai? És a nem régen feltűnt nemtudomhogyhívják ázsiai típusú doktorkislány? Vélemény?) Aha, mégis NTC és még emellé más is. Motorhiba? A mittudoménmilyen szelep kipucolása szükségeltetik? Jó, akkor holnap, de azért az NTC-t kicserélem, hogy megérje a holnapot. A panelcsere miért kellett? Hát, mert rossz volt. Hogy akkor miért F6-ol még mindig? Biztos van más baja is az NTC-n és a panelon kívül. Holnap minden megoldódik. (Mégis lupus lesz, ami egyéb más betegséget is okozott. Most egy kis antibiotikum, aztán holnap műtét. Teljes vércsere, plusz egy szívbillentyű kicserélése, és minden jó lesz. Hogy miért lékeltük meg a koponyát? Ki tudja, de biztos kellett, hiába hány még mindig borsót a szerencsétlen és a hátraszaltózás sem szűnt meg. Igaz, az orrvérzés csillapodott. Nem kell aggódni, holnap meggyógyul a beteg.) Na, hol az a szelep? Szétszedjük, megtisztítjuk. Nem megy. Kicseréljük. Nem megy. Akkor mást is megtisztítunk, vödröt kérek, hadd folyjon ki a víz! Hú, beindult. F6???? Affenébe, a tisztítás kevés volt, az egész bizgentyűházat ki kell cserélni. Majd valamikor újra nekiállok, most van fűtés és melegvíz is, bár a hiba még mindig fennáll. Viszontlátásra. (Gyorsan, műtőbe, essünk minél előbb túl rajta. Szikét! Törlést! Istenem, leállt a szíve! Üssük ki 200-zal! Semmi. Töltés 300-ra! Még mindig semmi. 400. Hú, beindult. Affenébe, borsót hány és vérzik az orra... Úgy látszik, a billentyűcsere kevés volt, szívtranszplantációra szorul a páciens. Zárjuk be, valamikor újra műtjük. Legalább a szíve ver, így lehet élni, egy kis borsóhányás nem számít, a hátraszaltózás meg nem gond, elmegy vele fellépni, még pénzt is kereshet.)

Jelentem, 17 óra 14 perckor a szerelő csatavesztés után eltávozott, egy F6-os problémával küzdő, pillanatnyilag pontosan ugyanazokat a tüneteket produkáló cirkót hagyva a nyakunkon, mint a legelső alkalommal. Azt ígérte, januárban újra jelentkezik, és egészen biztosan leöldökli valaki az F6-ot. Bízom benne. A fejleményekről majd tudósítok, addig is élvezzük a meleget. Még jó, hogy nem fizettünk be valami egzotikus helyen eltöltendő téli üdülésre, itthon is pontosan olyan meleg van... És tartok tőle, hogy mire végre valaki megszabadít minket Connor MacLeod szellemétől, aki F6-ként éled újra minden egyes kivégzés kísérlet után (tényleg, majd javaslom, hogy a fejét vágják le...), addigra pont annyiba fog kerülni az irtózatos gázszámla és a javítás mint egy trópusi vakáció.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése