2013. január 21., hétfő

8 hónapos

Simon ma 8 hónapossá vált. Hipp-hopp. Súlyt és centit nem tudok, csütörtökön megyünk a titkot felfedetni a védőnővel, majd utólag megírom.
Simikém jelenleg 7 foggal rendelkezik (a bal alsó 2-es nem óhajt kibújni már lassan 3 hete), ezen kívül kúszik, mászik, majdnem felül, de még csak inkább a földről való feltámaszkodásnál tart. Remélem, azért a következő havi bejegyzéskor már fog ülni is.
Azt mondja a "nagykönyv", hogy a babák általában 8 hónapos korukra tanulnak meg mászni. Az én gyerekem pontosan. Ugyanis tegnaptól datálható, hogy 1-2 tempó után nem vágta magát hasra, hanem kitartóan elmászott addig, amit kiszemelt magának.  Így ezennel vége is van a jó dolgomnak, ugyanis Simi mindenhol ott van. Eddig nem volt gond, letettem a játszószőnyegre -ami azért elég nagy, 2x2 méter, úgyhogy volt helye-, és ott szépen eljátszott, elmocorgott magában. Ezzel szemben most, ha leteszem, elég csak elfordulnom, és visszafordulva már tör is rám a jeges rémület, hogy "atyaégholagyerek???" És a gyerek hol innen, hol onnan bukkan elő. Van, hogy az erkélyajtó előtt találok rá lábtörlőt nyalogatva, máskor a játékos dobozt próbálja bevenni. Ma is hozta rám a frászt rendesen, mikor épp a vadiúj vasalómmal csapta magát majdnem agyon akart játszani, csak épp a vasaló fent volt a vasalódeszkán, a vezetéke viszont elérhető volt...
Hogy ne legyek megint fénykép híján, mikor arról számolok be, hogy milyen is egy nyolchónapos, egész nap Simi nyomában loholtam fotóapparáttal a nyakamban, nehogy valamiről lemaradjak. Most közkinccsé teszem, amit sikerült megörökítenem a mai napból, íme!
A napot porszívózással kezdte

Jól el is fáradt a nagy munkában

Alvás után vadászott pingvinre...

...és papucsra

Megéhezvén vidáman várta az ebédet

Az ebéd kevésnek bizonyult, így némi papírt is leküldött


Simi nagy dorbézolással ünnepelte ezt a szép napot: ma alig aludt. Olyat csinált, mint még soha: 5 órán keresztül fent volt egyhuzamban. Nem is kellett ringatnom, úgy belealudt a esti szopiba, mint akit leütöttek.

(Csütörtökön a védőnőnél megtudtuk, hogy Simi 8110 g és 68 cm így, nyolc hónaposan. )

1 megjegyzés:

  1. Nagyon helyes kispasi. És már mászik is. :))) Maholnap futni fog. :)) Nő, mint a bolondgomba. :))

    VálaszTörlés