2013. május 23., csütörtök

Csodás kilátásaink vannak

Már amennyiben igaz az, amit a pszichológusok és egyéb babanövekedéssel foglalkozó szakemberek terjesztenek, miszerint fél éves kor után azért alszanak rosszabbul a babák, mert a rengeteg fejlődés, amin keresztülmennek (fizikai és mentális területen egyaránt) megterheli az idegrendszerüket. Ezért aztán kemény munkával éjszaka dolgozza fel az agyuk a töménytelen elme- és fizikum béli gyarapodást, amit napvilágnál felhalmoznak. Ha ez tényleg így van, akkor Simonból minimum egy Nobel díjas olimpikon lesz, annyira rosszul alszik mostanában. (Még jó, hogy épp hétfőn dicsekedtem Krisztinek, hogy van már, hogy akár 3 órát is alszom egyhuzamban. Na, pont hétfő óta megint nem aszik a gyerek.) Éjfélre már túl vagyunk az első 4-5 ébredésen, és hol van még a reggel fél 7 ?! Lehet szorozni az órák és az ébredések számát. Megdöbbentő az eredmény.

7 megjegyzés:

  1. Marcinak is volt ilyen időszaka. Homeopátiás szerek segítenek ilyenkor. Valamelyik Schüssler só és valami más is. Pontosat már nem tudok, de egy orvos tuti tud segíteni. Nálunk hatásos volt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megmondom őszintén, én nem igazán hiszek a homeopátiában, de lehet, hogy egy-két átaludt éjszaka érdekében még sárkányfüvet is adnék a gyereknek. Komolyan kezd az agyam egy csomag vattához hasonlítani, és a fejfájás is elkezdett riogatni...

      Törlés
  2. Hát, ha láttad azon a bizonyos hétfőn azt az óriási két pattanást a homlokomon... nos, azok is a nem alvástól vannak.
    Andris tegnap 10 percet volt hajlandó aludni napközben. Épp gondolkodtam egy újabb siránkozós bejegyzés megírásán is emiatt :D

    VálaszTörlés
  3. Hát Gergő sem valami jó alvó,legalábbis Zsófihoz képest, aki pár hónapos kora óta magabiztosan átaludta az éjszakát.Gergő néha megmutatja,hogy ő is tud aludni reggelig, aztán amikor már kezdem azt hinni,hogy ez mindig így lesz, akkor megmutatja,hogy mégsem... Ekkor jön a 2-3-4 szeri ébredés, igaz a legtöbbször ilyenkor is elég,ha a cumit visszateszem a szájába.Az már az én bajom,hogy ha felkelek hozzá, nem tudok egyből visszaaludni, és reggel meglehetősen kialvatlanul ébredek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, én egyből visszaalszom, ezzel nincs gond. Olyan sokat gyakorlom a visszaalvást, hogy remekül megy :-). Istenem, ha csak 3-4x kellene ébrednem, az már maga lenne a mennyország. Cumi nincs, jobb híján engem használ annak.
      Ennyire telt a válaszadásból, mert itt őrjöng mellettem a fiatalúr, és az előbb jól belém harapott, mert nem megyek "valamitcsinálni" vele.

      Törlés