2013. január 18., péntek

Új vasaló

Sajnos, nincs mentségem, muszáj lesz vasalnom. Ugyanis tegnap a férjem vett egy új vasalót a "régi" helyett, ami állandóan lecsapkodta a villanyórát. Így most már újra hódolhatok szenvedélyemnek, amire az utóbbi, lecsapkodós időszakban igen ritkán került sor. Három napig van rá cseregarancia, úgyhogy ez alatt az idő alatt vagy halálra gyötröm, vagy szépen megszelídítem, és vasal majd nekem, mint a kisangyal.

Hadd kérdezzem már meg, mennyi egy vasaló átlagos élettartama? Mert az én kezem alatt hullanak, mint a legyek. Átlagosan évente egyet végzek ki. Már próbáltunk többféle típust, egyik sem bírta tovább, mint a többi. Az utolsó Fagor volt, tegnap Zanussit vett a férjem, olyanom még nem volt. Ami nagyon sokáig bírta, az egy Siemens volt, vele 7 teljes évig voltunk partneri viszonyban, de amint átköltöztünk a saját házunkba, kilehelte a lelkét (már nem kapni azt a típust, pedig olyan kellene). Azóta újabb 7 év telt el, és én csak gyilkolom őket sorjában. Annyi pozitívuma van a dolognak, hogy mindig Ádámék osztálya nyeri az elektromos hulladék gyűjtésekor a versenyt, mert 1-2 vasalót minden évben tudunk prezentálni. Tavaly például kettőt vitt, mert volt ugye az enyém, amit meggyilkoltam, és volt a nagymamámtól kölcsönkért (neki úgyis kettő volt...) és általam kinyuvasztott példány. Ezek szerint jövök a nagyimnak egy vasalóval....

13 megjegyzés:

  1. Az enyém lassan hét éve bírja. Mit csinálsz Te velük? :P

    VálaszTörlés
  2. Nekem Tefal van már kb nyolc éve. Nagyon jól bírja. És legközelebb is csak ilyet veszek, mert az a csíkozott talp egy csoda.

    VálaszTörlés
  3. Nekem is Tefal van. Pontosan nem tudom mióta, de 6 éve lakunk itt, és még az előző lakásunkban vettem, tehát 7 éves biztos, hogy van, de lehet hogy 8 is. Ugyanolyan mint új korában. Vmilyen aqua izés, és nekem is csíkozott a talpa. Előtte Philips volt, amit elajándékoztam egy volt tanítványomnak. Az is volt akkor már kb 9-10 éves. Hogy működik-e még, azt nem tudom. Meg is kérdezem a tulaját. :))

    VálaszTörlés
  4. Nekem volt már Tefal (is :-)), de az se bírta sokáig. Igaz, nem csíkozott talpú extra, csak olyan egyszerű. Drágába nem merünk beruházni, ami az előzményeket tekintve azt hiszem, érthető. Anyukám konyhaszekrényén van egy régi parazsas-lóbálós, már azon is elgondolkodtam...
    A tesómnak Philips van, dicséri égre-földre, na, olyanom mg pont nem volt. Majd a következő ;-).
    Egyébként nem csinálok mást vele, csak azt, amire való: vasalok.

    VálaszTörlés
  5. Andi! Utólagos engedelmeddel itt próbálkozok a profilom megjelenésével a későbbi szellemes hozzászólások írásának reményében. Végigpróbálgatom a rendszer által felajánlott beállításokat, így lehet, hogy nyilvánosságra kerülnek intim adataim, úgymint emailcím, név, melltartóméret, fogaim száma. Kérlek töröld majd a hozzászólásaimat :-)

    VálaszTörlés
  6. köszönöm a türelmet, feladom a harcot :-((

    VálaszTörlés
  7. Próbálkozhatsz tovább nyugodtan! Kár, hogy nincs mit törölnöm, pedig szívesen olvasnám szellemes megjegyzéseidet, üdítően hatna nálam is, nem csak "odaát", Nálad ;-).

    VálaszTörlés
  8. Hihetetlen, hogy Andi még az interneten keresztül is képes rontást küldeni mások tulajdonára.

    Vendégvélemény következik:

    Jelen bejegyzés olvasását követő tizennegyedik napon elromlott a vasalóm (Braun). Ez azért szomorú tény, mert ő és én tíz éve vagyunk, akarom mondani voltunk élettársi kapcsolatban. Ő volt a kedvenc háztartási munkaeszközöm, fontolgattam vasalási vállalkozás indítását is. Ma beszereztem egy újat (Philips), egy órán át teszteltem, de még nem nőtt a szívemhez.

    Te, kedves blogolvasó, egy dolgot tehetsz! Küldd tovább 10 embernek a fenti bejegyzést, azzal az utasítással, hogy ne olvassa el! Ha megteszed, 5 napon belül nem romlik el a vasalód! Ha nem küldöd tovább, kinyiffan a cirkód.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha nincs cirkód, mert mondjuk cserépkályhával vagy vegyes tüzelésű kazánnal, esetleg geotermikus hővel fűtesz, akkor az autód központi zárja fog az örök szirénázómezőkre távozni. Hogy mennyibe kerül a javíttatása, még nem tudom, egyelőre nem mertük elvinni szerelőhöz, úgyhogy úgy nyitjuk az ajtókat, mint a Ladában :-).
      A vasalóért elnézést. Saját halottamnak tekintem, vállalom a temetés költségeit.

      Törlés
  9. Móni írta a babás fórumon, hogy az ö vasalója is elromlott.... Még valaki???? Mea culpa, de tényleg :-).

    VálaszTörlés