2013. szeptember 3., kedd

15 és fél hónap

Ez Simiposzt lesz.

Ma látogatást tettünk a védőnőnél (aki nem volt ott), ahol mázsálásnak és hosszmérésnek vetették alá Simit, valamint mindkét combjába egy-egy adag oltóanyagot helyeztek el.
A hossza 78 centiméter, ezzel magasan a legalacsonyabb gyerek a három közül, ez a hossz ugyanis nem éri el Ádám egyéves kori magasságát, de pont annyi, mint Noémi volt 12 hónaposan. A súlya csak nagyjából lett megsaccolva, ugyanis üvöltött a mérlegen, így a digitális kijelzőn 10200 és 10550 gramm között ugrabugráltak a számok. A (helyettes) védőnő nem várta meg, míg pittyeg a masina, hanem egy középértéket (10340) akart beírni, ehelyett azonban egy hihetetlen szám került a kiskönyvbe. Ezek szerint Simon 13040 g testtömeggel bír.

Amúgy Simikénk egyre ügyesebb. Mióta megtanult (végre valahára) járni, állandóan fut mint a nyúl. A beszéde továbbra se valami nagy szám, noha rengeteg szó első szótagját mondja. Viszont már 12 foga van, igaz, a hátsók még nem bukkantak elő teljesen, de már áttörtek.

Alvástevékenysége továbbra is kritikán aluli, már a délutáni alvás alatt is felébred. Sőt, valamikor vissza se tudom altatni, olyankor kb. másfél órányi szundikálással van el estig, holott az átlagos napközbeni alvásmennyisége 2-3 óra között változik. 

Miket is kell(ene) még tudni egy ilyen korú gyereknek? Nem eszik egyedül kanállal, nem iszik egyedül pohárból. Viszont megmutatja hol a haja, feje, szeme, nyaka, hasa, füle, keze, lába. Ismeri a saját ruháit, játékait. Felismeri a macskát (Vajon hol tanulhatta???), a kutyát, tyúkot (bár minden madár pipi), lovat és talán a bárányt. Vagy a szarvasmarhát (=boci)? Hú, ezt most nem tudom.

És rettenetesen jópofa továbbra is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése